La Diputació finançarà l’adquisició d’un mesurador de qualitat de l’aire a Sant Climent de Llobregat

Dilluns, 20 de juny de 2022 a les 09:15

Les mesures de protecció ambiental continuen sent una prioritat a la vila

L’Ajuntament de Sant Climent de Llobregat continua avançant per combatre la contaminació ambiental que afecta directament a la salut de la ciutadania. L’administració climentona instal·larà a la via pública un dispositiu de mesura de la qualitat ambiental gràcies al finançament de la Diputació de Barcelona.

L’àrea metropolitana barcelonina és un espai propens a patir episodis d’elevades concentracions d’elements contaminants. L’alta activitat industrial, la manca de pluges i el gran volum de trànsit de l’entorn de Barcelona fan que es concentrin a l’atmosfera una important quantitat de gasos nocius per al sistema respiratori de la ciutadania, com el NO2 (diòxid de nitrogen) i partícules disperses de PM10.

Una ajuda de la Diputació de 4.997,30 euros afavorirà l’adquisició d’un dispositiu de l’empresa Bettair Cities, una start-up amb arrels climentones, el qual permetrà monitoritzar les dades de contaminació a Sant Climent i facilitar la presa de decisions en matèria ambiental. Aquesta mesura s’emmarca  a la bateria d’actuacions que el consistori ha impulsat durant els darrers anys com la promoció d’ús de biomassa com a font d’energia, l’aposta per les plaques fotovoltaiques als equipaments municipals i les facilitats per a instal·lar-les a les llars.

Darrera actualització: 17.06.2022 | 13:42