Iniciada la campanya per al control dels mosquits

Dimecres, 14 de juny de 2023 a les 03:00

Des de l’Ajuntament es recorda la importància de la col·laboració ciutadana per a reduir l’impacte d’aquests insectes

Amb la proximitat de l’estiu i l’increment de les temperatures creix la presència de mosquits, amb una especial incidència en els darrers anys del mosquit tigre (Aedes albopictus). Amb l’objectiu de reduir la presència d’aquests insectes i la seva incidència sobre la salut de les persones, l’Ajuntament de Sant Climent de Llobregat se suma a la campanya per a donar a conèixer les mesures de prevenció que podem aplicar. Entre les actuacions que podem dur a terme per a evitar la proliferació de mosquits destaca evitar l’acumulació d’aigua estancada als habitatges i jardins, ja que és en aquest hàbitat on es reprodueixen aquests insectes.

Així mateix, podem prendre diferents mesures per a evitar les picades dels mosquits com ara la instal·lació de mosquiteres a les finestres o l’ús de productes repel·lents o de roba adequada quan ens trobem en zones amb una especial presència d’aquests animals.

Podeu ampliar informació sobre com reduir l’impacte dels mosquits a través dels consells que trobareu a l’Agència de Salut Pública de Catalunya o al Canal Salut.

Cal destacar la disponibilitat d'una aplicació per a dispositius mòbils relacionada amb l'estudi, vigilància i lluita contra l'expansió de mosquits invasors capaços de transmetre malalties. El projecte Mosquito Alert ofereix aquesta aplicació, mitjançant la qual podeu notificar, a través d'una foto, la possible presència d'un dels mosquits estudiats, així com els seus llocs de cria en espais públics. Aquesta informació complementa el treball científic en la vigilància dels mosquits invasors. Podeu obtenir més informació sobre aquest projecte a través del seu lloc web www.mosquitoalert.com/ca/.

 

Darrera actualització: 14.06.2023 | 15:58