Es desactiva el pla especial d’emergències per incendi forestal

Dimecres, 18 d'agost de 2021 a les 00:00

La millora de les condicions meteorològiques ha permès passar a una situació de pre-alerta

Aquest matí s’ha desactivat el pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT), que es trobava en fase d'alerta des del passat dimecres dia 11 d'agost. La millora de les condicions meteorològiques ha permès passar a una situació de pre-alerta, encara que continuen les restriccions en alguns municipis de l’Alt Empordà així com a l’espai natural de Cap de Creus.

Durant aquest episodi d’alt risc d’incendi, un total de 333 municipis de 27 comarques han arribat a estar a nivell 3 del Pla Alfa i, per aquest motiu, des de Protecció Civil es va fer una crida a la col·laboració i compromís de tothom per evitar situacions de risc en l'entorn forestal. A nivell municipal s'ha reforçat la prevenció per reduir les situacions de risc i les associacions de voluntaris de protecció civil estan realitzant rondes preventives a urbanitzacions i parcs naturals per extremar la vigilància.

Des de l’Ajuntament de Sant Climent es vol agrair el treball dels bombers, els ADF, els informadors del Pla de Vigilància d’Incendis de la Diputació de Barcelona, les torres de guaita i tots els agents implicats en la cura del nostre territori. També es volen reconèixer els esforços dels climentons i les climentones per afrontar aquest alt risc d’incendi.

Així mateix es recorda que seguim en nivell 2 del pla Alfa, i cal continuar mantenint-nos alerta davant de possibles incendis forestals. En aquest sentit, es torna a insistir en la importància de mantenir les precaucions necessàries. Entre les recomanacions que hem de seguir, recordeu:

  • No llençar burilles enceses ni llumins, ni caminant ni per la finestra del cotxe.
  • Aparcar bé al medi natural si hi anem en vehicle particular sense envair camins i pistes. Cal deixar lliures les vies d’accés perquè hi puguin circular els vehicles d’emergència.
  • No llançar coets, petards, focs d'artifici, globus (per exemple fanalets).
  • No fer servir barbacoes que no estiguin autoritzades. Han de ser d'obra i amb mata guspires.
  • Les cremes de residus al jardí estan prohibides.
  • No deixar mai escombraries ni deixalles al bosc.
  • Elimineu les branques que toquin la façana de les vostres llars i allunyeu de la casa les reserves de llenya.
  • Tingueu a punt eines bàsiques contra incendis (mànegues, destrals) i alguna reserva d'aigua.

I si sospiteu d’un possible incendi truqueu al 112 o a la Policia Local al telèfon 666 555 300.

Darrera actualització: 19.08.2021 | 13:31