El parc metropolità dels Jardins de la Font del Rector s’inaugura diumenge

Divendres, 14 de maig de 2021 a les 00:00

Aquest espai millorarà la mobilitat entre nuclis de població, entre equipaments i punts d’interès cultural com la Biblioteca Ca l’Altisent

Des d’aquest diumenge, amb la seva inauguració oficial, ja podrem fer ús del parc metropolità dels Jardins de la Font del Rector, un espai que permetrà establir un dels principals eixos de mobilitat i connexió del municipi. Aquest nou espai, creat amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), ha estat dissenyat conservant la configuració del terreny, com la riera, amb la voluntat que mantingui el major respecte possible per l’entorn natural. En tot cas, el seu recorregut està totalment adaptat per a persones amb mobilitat reduïda gràcies a la instal·lació d’una passera de fusta i de rampes que faciliten els desplaçaments. A més també es conserven arbres de grans dimensions de la zona com ara un eucaliptus, lledoners, llorers i un xiprer.

Pel que fa al seu recorregut, la seva situació permet la connexió entre la plaça de la Vila amb el Padró i el sector de la Rodera.

 

Equipaments a l’entorn i patrimoni

Més enllà del que representa a nivell de connectivitat i mediambientalment, el parc dels Jardins de la Font del Rector també permet posar de rellevància i connectar els equipaments municipals del seu entorn entre els quals destaca la Biblioteca Ca l’Altisent que entrarà en funcionament també en els propers dies. Però a més també trobem en al seu voltant l’Ajuntament, la parròquia, una zona de joc infantil i el Museu d’Eines del Pagès.

Cal destacar també la presència al parc, a més de Ca l’Altisent, d’altres elements patrimonials, com al pròpia Font del Rector que ha estat restaurada amb el suport d’Aigües de Barcelona, i el pou del Gos. La llegenda explica, a més, que va ser precisament a l’Hort del Rector on es va plantar el primer cirerer al municipi.

L’Àrea Metropolitana de Barcelona, responsable també de la gestió i la dinamització d’aquest nou espai, oferirà també el servei de la Jugatecambiental al parc. Aquesta proposta és un espai familiar on els infants poden gaudir d’una estona de joc i experimentació mentre coneixen els valors dels parcs de la sostenibilitat.

Pel que fa a la inauguració oficial, aquesta tindrà lloc diumenge 16 a amb la presència de diferents representants de les administracions implicades. En tot cas serà un acte restringit per les mesures que es mantenen davant de la pandèmia.

Darrera actualització: 02.06.2021 | 10:17