El parc metropolità dels Jardins de la Font del Rector s’ampliarà en 9.715 m2

Dijous, 29 de desembre de 2022 a les 00:00

Actualment se’n licita una segona fase que tindrà per objecte convertir la zona en un espai de verd recuperat per al gaudi públic

Els Jardins de la Font del Rector continuaran creixent, i ho faran a través d’una segona fase d’obres que l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ja està licitant. El projecte suposarà integrar en el parc un total de 9.715 m2.

L’any passat es va obrir al públic el parc dels Jardins de la Font del Rector, un espai que estableix un dels principals eixos de mobilitat del nostre municipi amb un recorregut naturalitzat que en conserva aspectes essencials ―com la configuració del terreny― i elements patrimonials ―com la mateixa font del Rector o el pou del Gos―. Al llarg d’aquest temps, el parc ha esdevingut un punt central de la vida ciutadana, ja que connecta equipaments municipals de l’entorn, com la Biblioteca Ca l’Altisent, la casa de la vila, la parròquia, el parc de l’Església i el Museu d’Eines del Pagès.

La voluntat és donar continuïtat a aquest treball amb una nova fase que seguirà els paràmetres de l’actual parc. Per tal de desenvolupar aquest projecte, ja s’han dut a terme actuacions prèvies, com ara l’aixecament topogràfic del torrent de Santa Cecília.

Els serveis

Avui dia, el parc ofereix a les persones que en fan ús un itinerari accessible que connecta ambdues bandes de la riera a través d’una passarel·la metàl·lica, amb un recorregut en ziga-zaga entre la nova plaça de la Biblioteca i la zona del Padró. 

A més, també trobem zones d’estada al llarg del recorregut, com a llocs de descans i miradors, o les activitats familiars que s’hi duen a terme els caps de setmana, centrades en el descobriment de l’entorn a través de la Jugatecambiental.

La licitació de l’AMB per a la segona fase d’obres compta amb un finançament metropolità d’1.117.225 euros. El manteniment i la dinamització de l’espai també va a càrrec d’aquesta administració.


 

Darrera actualització: 26.04.2023 | 10:05