El nostre municipi renovarà la seva xarxa d’aigua

Divendres, 23 de febrer de 2024 a les 00:00

Durant el 2024, es renovaran les canonades a diversos carrers del nostre poble

Aquesta setmana, Aigües de Barcelona comença a renovar la xarxa d’aigua del carrer Sant Climent (entre els números 7 i 49), mitjançant la retirada del tub existent i la instal·lació de 178 metres de canonada. L’actuació s’emmarca en els acords sorgits arran la reunió que l'Ajuntament va mantenir amb l’empresa a principis d’any amb l'objectiu d'establir les obres que es duran a terme al llarg de 2024 en l'àmbit del subministrament d'aigua.

Tenint en compte la situació actual de sequera, el nostre municipi renovarà més de sis-cents metres de la xarxa potable —la gestió dels quals depèn de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB)—. D’altra banda, el consistori ha assegurat que es minimitzaran les afectacions a la circulació de vianants i vehicles, amb la voluntat de garantir la mobilitat al nostre poble.

Amb la voluntat de reduir l'impacte mediambiental

La previsió acordada entre el consistori i l'AMB és prioritzar l'actuació sobre els trams que suposen un major cost energètic. En concret —a més del carrer Sant Climent— les intervencions es desenvoluparan als carrers Nou, Maimó, Còdol, Circumval·lació i Mixerris, els quals s'han escollit tenint en compte l'índex de Desenvolupament Sostenible (DS) d'Aigües de Barcelona.

Es tracta d'un model que recull diversos aspectes mediambientals i socials, amb la finalitat de reduir al màxim el malbaratament i detectar aquelles zones a on és més necessari reduir el consum d'aigua. El sistema ha comptat amb la participació de diversos municipis de l'AMB, amb la coordinació tècnica de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i de Barcelona Supercomputing (BSC).

Darrera actualització: 23.02.2024 | 09:27