El municipi revalida el Segell Infoparticipa per la transparència d’aquest web municipal

Dimecres, 10 d'abril de 2024 a les 00:00

L’Ajuntament de Sant Climent de Llobregat, que ha obtingut aquest reconeixement des de la primera edició, aconseguia a més satisfer el 100 % dels criteris establerts

Ahir tenia lloc l’acte de lliurament del Segell Infoparticipa a la sala d’actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el reconeixement a la transparència i a la qualitat dels continguts dels webs institucionals que atorga el grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la UAB. I com succeeix des de la seva primera edició, en 2013, aquest web aconseguia aquest distintiu que era recollit per l’alcalde i regidor de Govern Obert i Foment de la Transparència, Isidre Sierra.

Es dona a més la circumstància que aquest portal ha assolit el 100 % dels criteris establerts per a l’obtenció del Segell Inforparticipa, una fita que només han pogut aconseguir enguany 17 municipis catalans. Des de l’organització es destaca, a més, que tot i que han estat 129 les administracions locals que s’han fet en aquesta ocasió amb el distintiu, aquestes no representen encara ni el 20 % dels ajuntaments catalans.

En el cas climentó, cal subratllar també que només han estat tres els municipis de menys de 5.000 habitants que han satisfet tots els criteris d’avaluació.

El segell

El Segell Infoparticipa garanteix que els portals que l’han assolit ofereixen una informació transparent sobre l’administració complint amb 52 criteris diferents. Aquests responen a diferents preguntes com qui són les i els representants municipals, com es gestionen els recursos col·lectius o si es disposa de les eines adequades per a la participació ciutadana. La informació recollida es troba incloses al Mapa Infoparticipa, una eina oberta que poden consultar a Internet totes les persones que estiguin interessades a www.infoparticipa.com.

Darrera actualització: 10.04.2024 | 10:54

Imatges