El municipi participarà el 14 de setembre la prova del sistema d’alertes de Protecció Civil

Divendres, 8 de setembre de 2023 a les 00:00

A les 13 h està previst que els telèfons intel·ligents rebin un missatge de prova d’aquest sistema destinat a alertar de potencials situacions de perill

Aquest pròxim dijous 14 de setembre les comarques del Barcelonès, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Maresme i el Baix Llobregat, amb el nostre municipi inclòs, participaran de la prova del sistema d’alertes de Protecció Civil establert pel Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya. La prova es dividirà en quatre sectors i, en el cas de la nostra comarca, està previst que es realitzi a les 13 h. En aquell moment tots els telèfons mòbils intel·ligents que estiguin a la zona, inclosos els de les persones que hi estiguin de pas, rebran un missatge a les pantalles acompanyat d’un so d’alerta específic. El text es rebrà en català/castellà o català/anglès en funció de la configuració dels telèfons mòbils. A més, cal destacar que també sereu alertats si us trobeu en alguna de les següents zones:

  • 10 hores: Vallès Oriental, Maresme, Sant Adrià del Besòs, Badalona i Santa Coloma de Gramenet
  • 11 hores: Barcelona
  • 12 hores: Vallès Occidental
  • 13 hores: Baix Llobregat i l’Hospitalet de Llobregat

Si no teniu activats per defecte els avisos d’emergència als vostres dispositius, podeu configurar-los seguint les instruccions que trobareu al següent document. Un cop finalitzada la prova tindreu la possibilitat d'omplir una enquesta que serà d’utilitat per a incrementar l’eficàcia del sistema d’alertes.

Aquests avisos han de permetre, en el futur, informar les persones que es troben en una zona afectada per una emergència, catàstrofe o accident greu de les instruccions a seguir per a protegir-se. El sistema d’alertes compleix d’aquesta manera amb el que dicta la Directiva 2018/1972, del Parlament Europeu i del Consell, que imposa l'obligació a tots els països membres de disposar de sistemes d'alerta basats en telefonia mòbil.

Per a més informació podeu consultar el web del Departament d’Interior.

Darrera actualització: 08.09.2023 | 09:29