El municipi comença a utilitzar aigua regenerada en la neteja viària

Dilluns, 3 de juliol de 2023 a les 00:00

L’ús d’aquesta aigua permet estalviar aigua apta per al consum humà i respecta les limitacions establertes per la sequera

Un cop aconseguida la corresponent autorització per part de la Generalitat de Catalunya, aquest passat dijous tenia lloc la primera actuació de neteja a la via pública a Sant Climent de Llobregat fent servir aigua regenerada. Aquesta aigua es caracteritza per ser aigua residual depurada que rep un tractament addicional. Tot i no ser potabilitzada es tracta d’aigua adequada per a usos industrials, municipals, agrícoles i ambientals, així com per al reg i la recàrrega d’aqüífers.

En el cas del nostre municipi es realitzava la neteja d’embornals, clavegueram i de reixes interceptores. En el procés participava un camió de l’empresa mixta publicoprivada Aigües de Barcelona que permetia transportar 10.000 litres d’aigua des de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) de Gavà i Viladecans ubicada en aquesta segona població.

La voluntat municipal és continuar duent a terme els treballs relacionats amb el manteniment de la via pública fent servir aigua regenerada per tal de garantir la salubritat dels espais públics sense haver de consumir recursos de la xarxa d’aigua potable.

Darrera actualització: 03.07.2023 | 10:09

Imatges