El 99 % de les llars del poble pot consultar en línia el seu consum d’aigua

Dimecres, 28 de febrer de 2024 a les 00:00

La «telelectura» permet detectar fuites o excessos en el subministrament d’aigua domèstic

L’empresa Aigües de Barcelona treballa amb l’Ajuntament de Sant Climent de Llobregat des del 2015 per a implementar la «telelectura», un sistema que permet al veïnat disposar d’informació del consum d’aigua a temps real i que, a més, contribueix a detectar ràpidament fuites o excessos en el subministrament a les llars.

Aquesta millora del servei està disponible per a gairebé tots els domicilis del nostre poble: un 99 % dels nuclis de convivència tenen accés a la «telelectura», mitjançant una aplicació mòbil. A través dels seus dispositius, la ciutadania gaudeix d’una facturació més acurada, rep consciència de l’ús de l’aigua i es facilita la presa de decisions per a reduir el consum d’aigua.

La posada en marxa d’aquesta iniciativa es va dur a terme fa nou anys, gràcies a un conveni entre l’Ajuntament i Aigües de Barcelona, i va començar amb el seu desplegament als equipaments municipals. Al llarg d’aquests anys, s’ha augmentat l’eficiència d’aquests edificis i del reg de les zones verdes, situant Sant Climent de Llobregat com una vila referent en l’àmbit de l’estalvi d’aigua a la nostra comarca.

Darrera actualització: 23.02.2024 | 09:22