Dissabte s’inaugura la Biblioteca Ca l’Altisent

Dijous, 20 de maig de 2021 a les 00:00

L’equipament oferirà una hora del conte diumenge i el servei habitual a partir del dilluns 24 de maig

Sant Climent de Llobregat es prepara per a donar la benvinguda a la Biblioteca Ca l’Altisent amb l’acte inaugural d’aquest dissabte 22 de maig a les 11 h que servirà també com a tret de sortida a la 45ª Exposició de Cireres. L’acte, que serà restringit com a mesura de prevenció davant de la pandèmia, comptarà amb la presència de la directora General de Creació, Acció Territorial i Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, Rosa Tubau, del president delegat de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, Joan Carles García, del gerent de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Ramon Torra, i de l’alcalde de Sant Climent de Llobregat, Isidre Sierra. De la mateixa manera tots els climentons i les climentones estem convidats a visitar aquest nou espai, integrat a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, gràcies a les jornades de portes obertes que es programen dissabte a la tarda i diumenge al matí per a les quals hem de demanar cita prèvia aquí.

Comença l’activitat

Aquest mateix cap de setmana la biblioteca acull dues propostes: l’exposició de l’entitat Pinzellades que podrem veure durant les jornades de portes obertes i una hora del conte a càrrec de Joan de Boer diumenge a partir de les 17 h. Les persones interessades en l’hora del conte, amb els ‘Contes per menjar cireres', han d’inscriure’s prèviament trucant al telèfon 931 151 256, enviant un WhatsApp al 673 688 097 o per correu electrònic a l’adreça b.st.climent@diba.cat.

Ja a partir del dilluns 24 de maig la Biblioteca Ca l’Altisent obrirà les portes en l’horari habitual tot i que es mantindran les restriccions d’aforament que estableixi el Procicat en cada moment.

Entre les principals característiques de la biblioteca climentona es troben els diferents fons monogràfics que posa a disposició de la població. Podrem consultar així documents relacionats amb el nostre municipi, també un fons centrat en el conreu de la cirera i, a més, un fons especial divulgatiu sobre vexil·lologia ―la disciplina que tracta de les banderes, dels estendards i dels gallardets―, gràcies a l’acord assolit entre l’Ajuntament i l’Associació Catalana de Vexil·lologia.

L’equipament, que disposa també d’una sala polivalent a la primera planta, va ser objecte d’un procés de participació ciutadana per tal de decidir quins havien de ser els seus usos. La biblioteca pren d’aquesta manera el relleu de la Sala de Lectura Sant Jordi incorporant, a més 1.500 llibres del seu fons.

La biblioteca i el parc

Es dona la circumstància que la biblioteca es posa en marxa només uns dies més tard que ho hagi fet el parc metropolità dels Jardins de la Font del Rector, un nou espai recuperat per a l’ús ciutadà que se situa en l’entorn de Ca l’Altinset i que estableix un nou eix de mobilitat al municipi. L’Ajuntament de Sant Climent de Llobregat ha editat un fulletó informatiu amb informació de servei sobre ambdós espais que podreu trobar com a document adjunt.

 

Darrera actualització: 02.06.2021 | 10:16