Comencen els treballs per a la prevenció de riuades a la riera de Les Comes

Dimarts, 9 de novembre de 2021 a les 00:00

L’actuació afectarà un tram de 140 metres del marge esquerre d’aquesta riera situada al nostre municipi

L’increment d’episodis de pluges intenses al llarg dels darrers anys, associats a la crisi climàtica en la qual ens trobem, ha provocat que sigui necessari prendre mesures extraordinàries per a minimitzar els riscos derivats dels aiguats. Així, aquests dies es posen en marxa els treballs de preservació del marge esquerre de la riera de Les Comes, una actuació que s’estendrà al llarg de 140 metres amb la construcció d’una escullera de protecció. Aquest element ha de minimitzar l’erosió de la llera en cas de fortes pluges.

El treball en la gestió dels espais fluvials ha fet que al llarg dels darrers anys hagi estat necessària la construcció de murs de contenció en el marge dret d’aquest espai, per la qual cosa és imprescindible també la protecció de l’altre marge. Després d’una primera fase d’aquestes obres hidràuliques, l’actuació prevista contempla la seva finalització.

El projecte, licitat per un import de 250.423,75 €,  compta amb una subvenció de l'Agència Catalana de l'Aigua de 133.573,10 €. La previsió és que les obres quedin enllestides a finals d’aquest any.

Darrera actualització: 15.11.2021 | 13:26