Carnaval arriba a Sant Climent de Llobregat

Divendres, 2 de febrer de 2024 a les 00:00

L’Ajuntament ha anunciat una programació d’activitats que s’allargarà del 5 al 14 de febrer

Tot està previst al nostre municipi per acollir la disbauxa pròpia de Carnestoltes. A partir del pròxim dilluns, 5 de febrer, la vila serà escenari de diversos esdeveniments als quals està convidada la ciutadania de totes les edats i gustos.

Durant aquests dies, s’organitzaran sessions musicals o tallers per a infants. La rauxa es clourà amb l’enterrament de la Reina Carnestoltes, el qual comptarà amb una cercavila i sardines a la brasa per a tothom.

Rua de Carnestoltes

El dia gran de la celebració serà l'11 de febrer, amb la tradicional Rua de Carnaval i el Concurs de Disfresses. La jornada començarà a partir de les 11.30 hores, a la plaça de la Vila, a on s’instal·larà un espai habilitat per apuntar-se al concurs. Uns minuts després, cap a les 12 hores, la Reina Carnestoltes de l’Escola Bressol encetarà una passejada pels carrers del municipi, acompanyada pels Fomarians.

Un cop finalitzada la Rua, la plaça de la Vila serà escenari del Concurs de Disfresses, amb premis a les disfresses més divertida, elaborada i original, tant en categoria individual, com en parella i en grup.

Altres propostes

A part de les activitats de l’11 de febrer, l’Ajuntament ha treballat amb entitats locals i amb la Diputació de Barcelona per oferir més propostes adreçades a les famílies i al jovent. La primera serà el dia 5, amb la lectura d’un conte familiar a la biblioteca, mentre que el 8 de febrer el centre preveu dur a terme un taller infantil de maquillatge. Per a participar, cal inscriure’s trucant al 931 151 256 o al 673 688 097, o bé enviant un correu electrònic a b.st.climent@diba.cat.

L’endemà, 9 de febrer, la canalla de l’Escola Sant Climent participarà en la seva tradicional Rua, i al gimnàs d’aquest mateix centre s’hi celebrarà la Festa de Carnestoltes de l’Escola Bressol. El mateix dia, a les 17.30 hores, el jovent podrà assistir a la celebració que s’organitzarà a l’Espai Jove. El 10 de febrer començarà amb una petita rua pels carrers climentons acompanyada per grups musicals de percussió i de rumba, la qual finalitzarà amb un concert d’aquest gènere musical i amb espectacles infantils a la plaça de la Vila —a càrrec de Jarana Rock—, i una xocolatada.

L’últim dia de la programació arribarà el 14 de febrer, amb un taller infantil de treballs manuals a la biblioteca per aprendre a fer sardines. Per assistir, cal trucar al 931 151 256 o al 673 688 097, o bé adreçar un missatge de correu electrònic a b.st.climent@diba.cat. La cloenda de Carnaval 2024 arribarà cap a les 19.30 hores, quan es produirà l’enterrament de la Reina Carnestoltes i sardines a la brasa.

Tots els detalls del programa es poden consultar al document adjunt en aquesta mateixa notícia.

Darrera actualització: 02.02.2024 | 10:56

Imatges