26 d'abril, Dia de la visibilitat lèsbica

Dilluns, 26 d'abril de 2021 a les 00:00

Avui, 26 d’abril, és el Dia per la Visibilitat Lèsbica, que té l'objectiu de fer visibles les lesbianes en la seva doble discriminació per ser dones i lesbianes. Es porta a terme a diversos països en dates diferents però cada estat ho ha adaptat al seu calendari segons els esdeveniments a recordar, tot i que no hi ha una data consensuada.

A Catalunya se celebra el 26 d'abril una data entre el 8 de març, dia internacional de les dones i el 17 de maig, Dia Internacional contra la homofòbia, la lesbofòbia, la transfòbia i la bifòbia.

En diferents llocs del món es fa una crida a visibilitzar-se en l'espai públic i al compromís per fer polítiques que reconeguin la doble discriminació i per tal d'avançar cap a la igualtat jurídica i real de les lesbianes.

Des de l'Ajuntament de Sant Climent de Llobregat, en un dia com aquest, ens adherim a la demanda del Consell Nacional i reivindiquem que les mares lesbianes tinguem tots els drets de família garantits.

Seguim havent de demostrar que som mares dels nostres infants davant el Registre Civil. EXIGIM el mateix tractament que les parelles heteronormatives. Seguim sense poder-nos acollir totes dues a la reducció de l'IRPF durant els tres primers anys de vida dels nostres infants. Totes dues som mares i som dones. EXIGIM la reducció de 100 euros mensuals per la nostra reinserció laboral durant els tres primers anys de criança dels nostres infants.

Per tot això, aquest 26 d'abril del 2021, volem ser més visibles que mai

Darrera actualització: 27.04.2021 | 09:52

Imatges

Dia per la Visibilitat Lèsbica_2