14F: PSC la força més votada, però els partits independentistes són majoria a Sant Climent de Llobregat

Dilluns, 15 de febrer de 2021 a les 01:00

El municipi registrava una participació superior a la del conjunt de la Catalunya i de la nostra comarca

Un total de 1.858 persones exercien ahir el seu dret al vot al nostre municipi a les eleccions al Parlament de Catalunya. La llista del PSC, amb 484 vots (26,52 %), era la més votada, seguida per ERC, amb 470 vots (25,75 %) i JxCat amb 338 (18,52 %). En aquesta ocasió es donava a més la circumstància de que els partits independentistes assolien una majoria de vots.

Pel que fa  a la participació, aquesta, tot i situar-se molt per sota de les eleccions del 2017 quan va ser del 85,87 %, arribava en aquesta ocasió al 58,56 %, una xifra superior a la mitjana de Catalunya (53,55 %) i del Baix Llobregat (52,51 %). Podeu consultar totes les dades del recompte al web de la Generalitat de Catalunya, aquí.

La situació de pandèmia es considera el principal motiu que ha provocat aquesta davallada del vot. Des de l'Ajuntament de Sant Clime.nt de Llobregat es prenien totes les mesures establertes per a garantir la seguretat sanitària tant per als membres de les meses com de les persones que hi acudien a votar. Destacava especialment l'espai que s'hi destinava als col·legis electorals, superior a la superfície recomanada per al cens del nostre municipi.

Un cop finalitzat el recompte, l'alcalde, Isidre Sierra, ha volgut "felicitar el PSC com a guanyadors de les eleccions i, molt especialment, vull agrair la feina que han realitzat totes les persones que han pres part del dispositiu. No ha estat senzill i han realitzat un esforç extraordinari. Tot i la difícil situació sanitària, una àmplia majoria de veïns i de veïnes del nostre poble han mostrat confiança i han vingut als col·legis electorals per votar. Vull desitjar molts encerts a les persones que ens representaran al Parlament de Catalunya. Tenen una feina dura per endavant amb la gestió de la crisi sanitària, econòmica i social en la qual ens trobem; amb la recerca d'un nou marc de relacions amb l'Estat o amb totes les exigències que com a societat els hi fem per continuar progressant en igualtat, sostenibilitat i benestar. Ens trobem davant d'anys que seran claus".

Darrera actualització: 15.02.2021 | 17:14