Recordem que l’IdCat mòbil ens permet fer tràmits de manera telemàtica

Divendres, 15 de gener de 2021 a les 00:00

Recordem que davant la situació del coronavirus/COVID-19 i les restriccions de la mobilitat, molts ciutadans poden optar per aquest senzill sistema per fer tràmits on line

L'idCAT és un identificador digital que garanteix la identitat de les persones a Internet. Permet operar amb diferents administracions i, a més, assegura la integritat de les dades que s'envien, així com la seva confidencialitat, ja que està emès pel Consorci Administració Oberta de Catalunya - Consorci AOC. Permet també fer d'altres operacions, com ara signar correus, documents electrònics i formularis web. Sense la signatura electrònica els tràmits telemàtics no tenen validesa, ja que la xarxa electrònica no ofereix el nivell de seguretat necessari per garantir les vostres dades.

Per això, l’Administració Oberta de Catalunya posa a disposició de la ciutadania l’idCAT Mòbil (https://idcatmobil.seu.cat/), que es pot obtenir telemàticament amb el DNI i la targeta sanitària. En cada gestió o tràmit que us demani la identificació i us mostri l'opció IdCAT Mòbil, caldrà que la trieu i espereu a rebre un codi en el vostre telèfon mòbil (el mateix que heu autoritzat en el registre previ de les vostres dades de contacte). Aquest codi l'haureu d'introduir per tal que es pugui verificar la vostra identitat.

Si teniu dubtes sobre les funcionalitats dels certificats, podeu consultar què us permet fer l’idCAT Certificat i l’idCAT Mòbil: https://www.aoc.cat/knowledge-base/diferencies-lidcat-mobil-lidcat-certificat-digital/idservei/idcat_mobil

L’Administració de l’Estat no accepta l’idCAT Mòbil. Si necessiteu fer tràmits amb l’Administració de l’Estat, podeu fer servir qualsevol certificat digital, inclòs l’idCAT Certificat. O bé, demanar des de casa el CL@VE PIN. Per activar-lo us caldrà demanar una carta i rebreu un codi per correu postal.

Darrera actualització: 15.01.2021 | 13:55