Ruta dels cireres en flor

Recorreguts guiats, passejades entre els cirerers florits

El municipi ofereix la possibilitat de gaudir d'un recorregut entre els cirerers florits, cada any aproximadament unes 400 persones participen en les passejades, arribades de diferents punts de Catalunya. Un esdeveniment que no coincideix en dates amb la gran festa però que també aporta molts visitants per la bellesa de les vinyes de cirerers. La tradició prové del Japó i es fa coincidir amb l’època en què floreixen els arbres, l'anomenat Hanami.

El recorregut, inclou la vista d'alguna de les barraques de pedra que s'han reconstruït, entre les quals se'n troben de més de 500 anys d'antiguitat. Les passejades, acompanyades per les explicacions dels pagesos del municipi, tenien el seu punt i final amb la visita al Museu d’Eines del Pagès.

Rutes per les passejades dels cireres en flor

Aquest any, donada la situació actual, i per motius de seguretat, NO s'ha pogut dur a terme la VISITA GUIADA per les vinyes de cirerers florits de la mà d’alguns pagesos de la població, tal i com es venia fent els darrers anys.

La proposta d’enguany, per tal d’evitar aglomeracions, va ser realitzar-la amb total independència i autonomia, sol/a, acompanyat/da, o en grups  reduïts, el dia i l’hora que cadascú va triar durant un període de temps i pel recorregut proposat per l’organització, o qualsevol altre que decidiu sempre per camins públics i respectant les propietats privades i el nostre entorn, sense necessitat de contacte físic amb l’organització, voluntaris o altres participants.

El recorregut va ser opcional, no estava marcat, encara que s'ha pogut seguir l'itinerari que es va recomanar.  Els millors dies per veure els cirerers en plena floració ha sigut l'última setmana de març.

Aquest any s'ha fet un concurs fotogràfic. On s'ha hagut d'enviar la foto per participar al concurs, al correu agendaculturalclimentona@gmail.com, indicant nom i telèfon fins el 5 d'abril.

Els primers 30 inscrits han tingut una bossa de roba del comerç local de regal i amb la inscripció han pogut entrar al Museu d'Eines del Pagès gratuitament els diumenges 28 de març i 4 d'abril.

El dijous 8 d’abril, el jurat es va reunir per a decidir el guanyador, que va ser el Toni JIménez:

 


Foto guanyadora: Passejades pels Cirerers

RUTA RECOMANADA (Volta als cirerers llarga)

Informació estreta: elmonensespera.com

Darrera actualització: 05.05.2021 | 13:02
Darrera actualització: 05.05.2021 | 13:02