Modificació puntual del Pla General Metropolità per l’ordenació dels espais agroforestals

Divendres, 10 de febrer de 2023 a les 00:00

Iniciat abril 2018
Finalitzat febrer 2023

9 de febrer de 2023 - S’organitzarà una sessió retorn amb audiència oberta, per fer el tacament de la participació ciutadana, sobre la modificació puntual del Pla General Metropolità per l’ordenació dels espais agroforestals del municipi.

El Casal de Cultura acollirà la presentació del projecte de modificació puntual del Pla General Metropolità per l’ordenació dels espais agroforestals de Sant Climent de Llobregat. La trobada se celebrarà el pròxim 9 de febrer a les 19 hores i comptarà amb la presència de l’equip tècnic encarregat de redactar el projecte i a on es presentarà el resultat de la participació ciutadana portada a terme durant el temps d’exposició pública que va tenir el projecte inicial al 2018.

Durant la sessió, la ciutadania assistent podrà plantejar els seus dubtes i les seves propostes. La iniciativa es duu a terme gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament de Sant Climent de Llobregat, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i el Consell Comarcal del Baix Llobregat.

26 de juliol de 2018 - Aprovació per ple de l'avanç de planejament de la Modificació del Pla General Metropolità per a l'ordenació dels espais Agroforestals a Sant Climent de Ll.

S’ha aprovat document d’avanç de la modificació del PGM per a l’ordenació dels espais Agroforestals del municipi de Sant Climent de Llobregat, per part de la societat Barcelona Regional. Document de MPGM que ha estat coordinat pels Srs. Erick Valdez, Marc Montlleó i Jordi Fuster. El document conté un contingut documental apte per a explicar les propostes i solucions alternatives que donen resposta a la participació ciutadana realitzada, a la vegada que ha d’incloure els documents d’informació necessaris que justifiquin aquestes solucions i propostes adoptades.

8 de març de 2018 - El nostre municipi és conegut per la producció de cireres i per disposar d’un entorn natural.

Amb la voluntat de potenciar l’explotació agroforestal al municipi i afavorir el conreu de cireres, l’Ajuntament de Sant Climent de Llobregat va aprovar per unanimitat ahir en ple municipal (27 de març de 2018) l’inici del procés de la modificació del Pla General Metropolità (PGM) destinada a l’ordenació dels espais agraris i forestals amb els què compte la vila.

L’objectiu municipal és ajudar a regular i facilitar la gestió dels terrenys agrícoles donant resposta a un deute històric amb la pagesia de la població i promovent d’aquesta manera noves oportunitats d’ocupació.

Aquesta modificació del PGM és una aposta per potenciar i preservar el model de municipi que hem assolit i per aconseguir-ho el futur passa necessàriament per reordenar el nostre territori. Així podem garantir que la pagesia pugui crear treball i riquesa al voltant del producte kilòmetre 0”.

Per a establir l’ordenació dels terrenys agroforestals es durà a terme un procés de participació ciutadana que arrencarà amb una trobada informativa aquest proper 18 d’abril de 2018 al Casal de Cultura. Posteriorment es redactarà un document per a l’aprovació de la Generalitat de Catalunya en què s’inclouran tant els resultats d’aquest procés com de l’estudi que realitzarà l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Darrera actualització: 05.03.2024 | 10:40