Desenvolupament Ple novembre 2018

Dimarts, 11 de desembre de 2018 a les 00:00

Aspectes més destacables del ple ordinari del mes de novembre de 2018

Dijous 29 es va realitzar el ple ordinari del mes de novembre

El ple s'inicia amb l'aprovació de l'acta anterior del mes d’octubre de 2018. Cap portaveu dels grups municipals fan observació sobre el seu contingut i s'aprova per unanimitat.

S’excusa la presència per part del grup SOM-AM de la Sra. Alba Martin.

Proposta d'acord per aprovar les bases específiques per sol·licitar i atorgar subvencions de la quota de l’IBI per a famílies monoparentals, durant l’exercici 2019.

Amb la intervenció d’alcaldia que indica que es va proposar una serie d’ajuts per a famílies monoparentals i que aquest any repetim amb aquesta proposta amb les mateixes quantitats de l’any 2017, en aquest moment ja hi ha dues famílies monoparentals que s’aprofitaran d’aquest acord.

L’acord s’aprova per unanimitat de tots els grups

Moció del grup municipal Gent x Sant Climent per instar el Departament de Salut a reconèixer l’atenció primària com el veritable eix del sistema sanitari públic.

Explica l’alcalde que aquesta moció va ser presentada pel grup GxSC-CP i que des de PDeCAT s’han sumat i ampliat els acords, passant a llegir-los:
 

"PRIMER.- Instar el Govern de la Generalitat a reconèixer l’Atenció Primària i Comunitària com el veritable eix del sistema sanitari públic, donant-li el pes que necessita en el pressupost del departament de Salut per arribar a un mínim raonable de gestió pública digna.
SEGON.- Instar al Departament de Salut per l’increment del personal necessari al consultori de Sant Climent de Llobregat en l’àmbit de la medicina, infermeria, així com pediatria per aconseguir uns serveis sanitaris al municipi complerts durant tot l’any.
TERCER.- Instar al Departament de Salut per dotar de la inversió necessària al municipi de Sant Climent de Llobregat, perquè es pugui disposar d’un espai dignificat per l’atenció sanitària dirigida al veïnat.
QUART.- Instar el departament de Salut i, específicament, la Gerència de l’ICS a una negociació efectiva amb tots els col·lectius que treballen en l’Atenció Primària, que pateixen l’impacte de les males condicions laborals i la pèrdua de dignitat de la tasca assistencial.
CINQUÈ.- Donar suport a la mobilització convocada, i a aquelles convocades per altres col·lectius en què es reivindiquen millores assistencials, de canvis en les estructures organitzatives i millores econòmiques i laborals, que hauran de repercutir en la bona qualitat assistencial en l’atenció primària.
SISÈ.- Instar al Govern de l’Estat que faci front les inversions contemplades a l’Estatut d’Autonomia vigent i que fa més de 12 anys que no es compleix.
SETÈ.- Instar al Govern de l’Estat a eliminar les despeses duplicades del Ministeri de Sanitat, ja que les competències estan transferides.
VUITÈ.-Traslladar aquests acords al departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, als grups polítics del Parlament de Catalunya, a la Federació de Municipis de Catalunya i a l’Associació Catalana de Municipis.”


Des de el grup GxSC-CP, el regidor J.A. Monteagudo fa una explicación de la moció explicant també les mancances socials.

Es pasa a la votació amb l’abstenció dels grups SOM-AM i AESC-E, encara que s’aclareix que no voten a favor però que no es vol perjudicar. Per tant s’aprova la moció pel suport a la millora de la sanitat pública i concretamente a atenció primaria com a eix del sistema sanitari.

Moció presentada pel grup municipal SOM-ACORD MUNICIPAL per a la suspensió de la venda d'armes espanyoles a la coalició saudita que intervé al conflicte del Iemen.

Fa l’exposició de l’escrit la Sra. Laia Pinillla, amb la intervención posterior del grup AESC-E comentant que aquesta moció ha estat presentada a Viladecans i desde el GxCP-CP es puntualitza que ells voten a favor ja que sempre estarn a favor dels drets humans:
 

“ 1. Instar el Govern espanyol a suspendre la transferència d'armes i denegar les autoritzacions d’exportacions d'armes a l’Aràbia Saudita que podrien ser utilitzades en el conflicte del Iemen, almenys mentre es tingui informació de fonts fiables o mentre es mantingui un risc substancial que aquestes es puguin utilitzar per cometre o facilitar la comissió de violacions greus del dret internacional dels drets humans o del dret internacional humanitari.

2. Transmetre aquest acord a la Presidència i Vicepresidència del Govern espanyol, així com als Ministeris d'Afers exteriors, Unió Europea i Cooperació, Indústria, Comerç i Turisme, Defensa, Interior i Hisenda, a més de la Secretària d'Estat de Comerç que presideix la Junta Interministerial que regula el comerç d'armes espanyol.”


Moció presentada pel grup municipal Agrupació d’Esquerres Sant Climent perquè es derogui el delicte d’injúries a la corona i per reafirmar el compromís amb els valors republicans i la democracia.

Fa l’exposició dels acords el Sr. Alejandro Muñoz:
 

PRIMER: Instar el Govern de l'Estat a derogar el delicte d'injúries al Rei i a la Casa reial dels articles 490.3 i 491 del Codi Penal, igualant la protecció penal de l'honor d'aquesta figura a la de la resta de ciutadans.
SEGON: Rebutjar i condemnar el posicionament del Rei Felip VI i la seva intervenció en el conflicte de Catalunya, així com la seva justificació de la violència per part dels cossos policials de l'1 d'octubre.
TERCER: Reafirmar el compromís amb els valors republicans i apostar per l'abolició d'una institució caduca i antidemocràtica com la monarquia.
QUART: Instar el Govern i al Congrés dels Diputats a què es permeti investigar en seu parlamentària les accions realitzades per Joan Carles de Borbó des de l'any 2014, moment en què deixa de ser inviolable jurídicament, i sobre qui recauen indicis suficients de delicte.
CINQUÈ: Instar el Govern a convocar un referèndum d'acord a la Constitució perquè els ciutadans puguem decidir entre Monarquia i República.
SISÈ: Comunicar aquest acord a tots els grups parlamentaris del Congrés dels Diputats.”


A partir d’una intervención per part dels diferents grups es pasa a la votació a favor per part de tots els grups.

Moció presentada pel grup municipal Agrupació d’Esquerres Sant Climent de suport al 25 de novembre, dia Internacional per a l’erradicació de la violència masclista.

Fa l’exposició dels acords de la moció, el Sr. Alejandro del grup AESC-E:
 

“PRIMER.- Donar suport activament el manifest unitari en motiu del dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones del 25 de novembre de 2018 impulsat des del moviment feminista organitzat, i participar-ne de les seves accions programades.
SEGON.- Ampliar el pressupost municipal per incidir qualitativament i quantitativament en els diferents àmbits d’intervenció en violències masclistes: sensibilització i prevenció, detecció, atenció, recuperació i reparació. Amb avaluació de l’impacte d’aquesta ampliació i compromís de seguiment.
TERCER.- Oferir cursos de conscienciació i abordatge de les violències institucionals vers les dones, dirigit als i les treballadores de les administracions públiques del municipi.
QUART.- Dissenyar polítiques públiques que permetin mesurar i monitoritzar la presència de dones racialitzades i/o llegides com a musulmanes, prenent les mesures correctores oportunes de contractació laboral per tal de garantir que estiguin representades en totes les àrees i serveis de l’administració local, i en totes les categories laborals, amb l’objectiu final de que el percentatge de treballadores sigui proporcional a la distribució poblacional del municipi.
CINQUÈ.- Elaborar una avaluació anual amb perspectiva de gènere sobre Violència Institucional contra les dones on es detallin les polítiques i actuacions que s’ha portat a terme per combatre-la, els resultats obtinguts i una avaluació/resolució de les queixes registrades en el municipi (entrades mitjançant el registre municipal, bústia, la síndica de greuges, o altres).
SISÈ.- Sol·licitar a la Generalitat de Catalunya la creació d’una comissió de treball sobre violència institucional contra les dones per tal de que s’elabori un diagnòstic, una proposta de línies d’actuació, així com la corresponent modificació legislativa per incloure la violència institucional en la Llei 5/2008, del Dret de les dones a eradicar les violències masclistes.
SETÈ.- Comunicar aquests acords a la Generalitat de Catalunya i a les diferents àrees de l’administració local involucrades en el seu acompliment.”

Des de els grups GxSC-CP i PDeCAT aprofitan per agraïr als veíns de Sant Climent els actes d’aquest dia i també a les entitats “Pinzellades” pel mural a l’entrada del poble i al “Grup Escènic” per la seva actuació. Per altra banda, reafirmen la seva voluntat de continuar treballant i exigir la igualtat de gènere per erradicar la violència masclista.

Donar compte del Decret d’Alcaldia 435/2018 de data 22 de novembre, relatiu al nomenament de la Sra. Neus Serrano López com a regidora delegada de l’Àrea d’Educació i Sanitat.

L’alcalde delega les competències de la regidoria a la Sra. Neus Serrano.


Hi ha una intervenció del Sr. Jose Antonio Monteagudo, comentant que demà el personal de l’ajuntament farà una aturada des de les 12.15 a les 12.30h donant suport als companys del Serveis Socials de Catalunya.

Finalment, l’alcalde agraeix la presència a tothom i desitja un bon Pont de la Purísima i comenta que el pròxim ple es farà dimarts dia 11 de desembre.

Es dóna per finalitzat el ple a les 19:43 h.

Darrera actualització: 15.03.2021 | 17:06