Es compleix un any del primer ingrés de pacient positiu en COVID-19 a l’Hospital de Viladecans

Dimecres, 10 de març de 2021 a les 00:00

Avui, 10 de març, es compleix un any des de que es va realitzar el primer ingrés hospitalari d’un pacient positiu en COVID-19 a l’Hospital de Viladecans. A partir d’aquest dia, els casos d’hospitalització per aquesta malaltia van anar augmentant a un ritme molt accelerat, fins el 31 de març, dia en què es va registrar el pic màxim de pacients de coronavirus ingressats al nostre Hospital (113).

Paral·lelament, l’Hospital es va anar adaptant a l’evolució de la pandèmia, reconvertint diferents espais, com l’Hospital de Dia o l’àrea d’Endoscòpies i Consultes Externes, inclús la Sala d’Actes, per poder afrontar la pressió assistencial. En un dels blocs quirúrgics es van habilitar un total de 6 llits de pacients semi-crítics. Així mateix, es varen restringir visites i consultes externes, intentant compensar la situació amb consultes telefòniques i contacte amb familiars a través de vídeo-trucades.

En aquest sentit, el Comitè Directiu, juntament amb un grup assessor de professionals, s’ha estat reunint diàriament per estudiar la situació dels pacients COVID a l’Hospital i adaptar el funcionament del centre a les normatives que aprovaven les institucions sanitàries, treballant sempre en coordinació amb els Centres d’Atenció Primària i l’Hospital Universitari de Bellvitge.

La societat es va bolcar amb els serveis essencials que seguíem treballant per lluitar contra la pandèmia i vam rebre infinites mostres de suport i donacions que ens van ajudar a fer front a la situació més preparats i amb més forces.

Un cop més, la Direcció del centre vol transmetre el seu agraïment per totes les mostres de suport i gratitud que la ciutadania, el sector empresarial i les institucions públiques han mostrat des de l’inici de la pandèmia i encara a dia d’avui, amb aplaudiments, donacions, cartes, vídeos... Aquest suport ens ajuda a tirar endavant en una situació tan complicada com ha sigut i està sent aquesta pandèmia.

Darrera actualització: 12.03.2021 | 10:49