Avança dins de les previsions el procés de vacunació al municipi

Dilluns, 15 de març de 2021 a les 08:00

Fins a la primera setmana de març ja havien rebut la primera dosi com a mínim més de 350 persones

El passat 27 de desembre es posava en marxa el pla de vacunacions contra la COVID-19 a Catalunya i, des d’aquell moment i fins a la primera setmana del mes de març, han estat 360 veïns i veïnes de Sant Climent de Llobregat els que han rebut, com a mínim, una primera dosi de les diferents vacunes aprovades. El procés, desenvolupat pel CAP Montbaig de Viladecans seguint les directrius que marca l’Institut Català de la Salut, s’està duent a terme seguint en tot moment els grups de prioritat que s’han establert i, tal com indiquen les xifres, amb una acceleració a mesura que són més els vaccins que es posen a la seva disposició. D’aquesta manera al gener es vacunava a 87 persones, al febrer 191 i només en la primera setmana de març han estat 82.

Aquestes xifres situen la vacunació a Sant Climent en el 8,78 % de la població, una xifra superior a la que es registra al conjunt de Catalunya on també en la primera setmana del mes eren 514.049 les persones vacunades amb una primera dosi, la qual cosa equival al 6,7% dels catalans i catalanes. En tot cas s’espera que, al llarg de l’abril es produeixi un notable increment en el nombre de dosis que es rebran i, per tant, de vacunacions.

En aquest sentit la regidora de Sanitat i Salut Pública, Elisabet Marcos, ha volgut destacar “la magnífica feina que s’està fent des del CAP Montbaig. Vull donar les gràcies a tots els professionals que hi treballen i també als del consultori local per l’esforç extraordinari que duen a terme i per l’exemplaritat amb la qual el desenvolupen. Des de l’atenció primària, i des de la sanitat en el seu conjunt, fa més d’un any que es treballa en primera línia d’una de les situacions més complicades que hem viscut i que viurem. Compten amb tot el suport i el reconeixement de l’Ajuntament i del municipi”.

Darrera actualització: 15.03.2021 | 15:11