Isidre Sierra, investit alcalde de Sant Climent pel mandat 2019-2023

Dimecres, 26 de juny de 2019 a les 00:00

Constituït el nou Consistori Municipal per a la legislatura 2019-2023

El nou Consistori per a la legislatura 2019-2023 s'ha constituït aquest dissabte 15 de juny. Isidre Sierra Fusté (Junts per Catalunya) ha tornat a ser escollit com a Alcalde de Sant Climent de Llobregat per als quatre pròxims anys després de revalidar la confiança del municipi en els comicis locals del passat 26 de maig per tercera vegada, que li donen 5 regidors. Com a cap de llista de Junts per Catalunya guanya la majoria simple en el Ple de Constitució i com a llista més votada, amb abstenció dels representants de Som Sant Climent. La llista de Gent per Sant Climent voten al seu candidat.

Abans de ser investit alcalde, s’ha constituït la Mesa d’Edat, presidida per Jesús Insausti, el regidor de més edat, i Laura Catalan, com a regidora més jove. Els càrrecs electes, sortits de les Eleccions Municipals del passat 26 de maig, han pres possessió dels seus càrrecs com a regidors i regidores de l’Ajuntament de Sant Climent de Llobregat en una sessió institucional on han promès el càrrec per imperatiu legal.

D'aquesta manera, el nou Consistori està constituït per 11 regidors, 5 dels quals de la formació de Junts per Catalunya, 4 de Gent per Sant Climent i 2 de Som Sant Climent.

EL NOU CONSISTORI

Junts per Sant Climent (5)

Isidre Sierra, Montse Fulquet, Jesús Insausti, Neus Serrano i Salvador Tugas.

Gent per Sant Climent (4)

Jose Antonio Monteagudo, David Roda, Laura Catalan i Judith Amigó.
SOM-ERC (2)

Ismael Mora i Elisabet Marcos.


L'alcalde, Isidre Sierra Fusté ha pres possessió del càrrec i, durant el seu parlament ha fet discurs:


“Molt bon dia a tothom, ser alcalde del municipi on has nascut és un orgull. Per això, abans de començar, vull agrair per endavant el suport de l’equip de JuntsxCat de Sant Climent, molts i moltes gràcies. De tots i totes, els veïns i les veïnes del poble de Sant Climent. I, per suposat, a la meva família. Fa quatre anys hi havia aquí una persona, i avui no pot estar, també un record per ella. Mar va per tú!!!

És un trident imparable i que em doneu energia per seguir.

Avui queda constituït I ‘Ajuntament de Sant Climent de Llobregat per tal de fer front a una nova legislatura. Obrim així la primera pàgina d’un llibre que escriurem al llarg dels propers quatre anys entre tots els regidors i totes les regidores que representem la voluntat dels nostres veïns i veïnes.

Per això, desprès de les eleccions del 26 de maig i assumir la responsabilitat de ser la llista més votada, ni percentatges, ni vots, la llista més votada. Vàrem començar les reunions amb les 2 forces polítiques de SOM-ERC, als quals agraeixo la seva predisposició, i amb GentXScli. La nostra proposta ha sigut la mateixa que hem fet les dues passades legislatures, la mateixa, que és oferir a totes i tots els regidors, entrar a formar part del govern, perquè Sant Climent és un govern molt petit, que si sumem i ho fem junts, és molt més fàcil facilitar la vida dels Climentons i les Climentones.

De moment, com heu pogut veure avui, les respostes han sigut diferents. El grup de SOM-ERC ens ha demanat temps per anar sumant lligams de treball i estudiar fórmules de col·laboració i en breu, com el seu candidat ha dit, tindrem un calendari de treball efectiu. Pel que fa al Grup de GentxScli ens varen comunicar, i avui ho han tornat a dir, que ells entenien que el poble havia demanat un canvi i que intentarien arravatar l’alcaldia a la llista més votada.

M’agradaria aprofitar aquest moment per a convidar-vos, a tots i a totes, a ser participatius i dialogants; no només a dir-ho, sinó a fer-ho; a aportar i sumar, ja sigui des de l’equip de govern o des de l’oposició. Si alguna cosa necessita un poble de les dimensions del nostre, és gent disposada a treballar pel seu progrés i pel seu futur.

Un regidor que ha estat amb nosaltres uns quants anys, com és el Jaume, l’altre dia feia una reflexió i ens deia: Isidre del 100 % de les votacions que es fan en un plenari com el de Sant Climent, més del 90 % és fan amb suport per unanimitat. I torno a posar sobre la taula, per fer polítiques a aquest ajuntament, la despesa no compromesa, o sigui, aquella que no és obligatòria dia a dia, és menys del 15 %, que ningú ho oblidi. Amb lo qual l’esforç de cadascun dels regidors i les regidores, dels veïns i les veïnes, és fonamental per fer-ho. Veure’m si continuem com fins ara que és sumant i posant l’esquena tots junts per treballar.

El treball des d’un consistori és un treball de servei públic, i un dels més importants que podem assumir ja que, com sempre diem, quan un veí o una veïna es troba en una situació complexa la primera porta a la que truca és la del Seu ajuntament. Es important, des de l’Ajuntament podem ajudar a molta gent, però aquest ajut ha de ser a tothom i sense esperar cap contrapartida després, els servidors públics, els càrrecs electes, estem aquí per ajudar, no per esperar res a canvi.

Estem doncs moralment obligats a posar tots els nostres esforços per a assegurar que l’administració sigui tan efectiva i, competent, com sigui possible. Totes, treballadores i treballadors, regidores i regidors. I hem de fer-ho, a més, amb el sentit de l’honestedat que ens exigeix el servei públic.

Les persones que seiem avui en aquest ple municipal no estem aquí com a individus personals. No ho oblidem mai. Els regidors i regidores no ens representem a nosaltres mateixos, ni tal sols als nostres partits. Estem aquí per fer sentir la veu de les persones que ens han votat i per defensar els interessos de qualsevol Climentó o Climentona, sigui quina sigui la seva preferència política. Hem de treballar pensant sempre, cada dia, en la funció social i solidària que desenvolupem i no en els interessos o preferències partidistes o pròpies.

Per això, és cabdal la correcta adequació dels recursos municipals a les necessitats dels veïns i veïnes, de tal manera que, l’acció del govern ha d’estar en total sintonia amb les prioritats de la ciutadania.

M’agradaria aprofitar aquesta intervenció per a donar les gràcies a totes aquelles persones que han donat suport al treball que hem fet en aquests darrers anys i que han apostar pel que farem en els propers quatre. Aquí no hi ha parts, com sempre diem els adversaris polítics, tenim discrepàncies, i com li diria al representat de GentXScli, a un ajuntament com el de Sant Climent, no hi ha parts, al contrari, quan un forma part d’un govern, els èxits i els fracassos són de tot el govern.

Com bé sabeu, ja al llarg de la darrera legislatura hem explorat vies per a que els Climentons i Climentones puguin expressar de la manera més directa possible com volen que sigui el seu poble. Vull que el meu primer compromís sigui precisament un cop més amb la participació. El nostre municipi té, com a un dels seus principals patrimonis, una ciutadania activa i compromesa amb la gent que l’envolta i amb el lloc que ocupa al món. Fa més de 1.050 anys que tenim coneixement de l’existència de Sant Climent, i des de I ‘Ajuntament hem de saber aprofitar-ho per aprendre de la nostra historia i afegir les voluntats actuals per crear el model del municipi que volem ser en el futur amb el major consens possible.

Però en una intervenció tant important com la d’avui no em puc estar de tenir un record pels presos i preses polítiques. Sí, senyors i senyores, moltes persones estan utilitzant de forma maldestre el mal denominat procés català. Fins i tot aquí a Sant Climent. I el que els hi puc assegurar es que no s’ha deixat de costat cap tema local per reivindicar una idea política com és el dret a l’autodeterminació. Ans al contrari, treballar en la millora del poble és permetre als seus ciutadans poder decidir.

Senyors i senyores, aquest judici que estem vivint, és un clar exemple de que estem davant d’un procés d’escarment cap a una part de la ciutadania catalana.

Amb l’amenaça com a bandera no avancem, no es pot prohibir el desig d’anhel de llibertat, si empresonen a uns catalans i catalanes sortiran uns altres, a Catalunya la paraula resignació no la coneixem. El camí és el diàleg, diàleg i diàleg.

Finalment, no em puc estar d’expressar la responsabilitat i l’orgull que sento en tornar a tenir l’oportunitat de ser l’alcalde del lloc que més m’estimo al món. Totes les persones aspirem a millorar el nostre entorn, a fer possible que aquells que ens són més propers visquin millor. Tots vosaltres.

No em puc imaginar una posició més adequada per a contribuir a que sigui així, com és l’Alcaldia del meu poble.

Com he fet en anys anteriors podeu comptar en que posaré totes les meves capacitats i tot el meu esforç personal en el càrrec.

Arribats a aquest moment voldria tenir un record pels regidors que aquesta legislatura, que avui acaba, i no continuen, gràcies Alejandro, gràcies Jaume, gràcies Laia, gràcies Alba, gràcies Xavier, gràcies Joan i gràcies Sandra.

Menció especial vuit tenir per Miquel Torras, un company, millor dit, un amic que durant més de 20 anys ha dedicat el temps de la seva família i dels seus amics a treballar per millorar el poble de Sant Climent. Moltes gràcies Miquel, ara ja podràs cuidar els cirerers de Can Mas i gaudir dels plenaris des de les cadires del públic...que estic segur que vindràs.

Vaig acabant, des d’avui em dedicaré en cos i ànima a que el pacte i l’acord siguin els fets més comuns d’aquest ajuntament. I dir-vos que sols podem anar més ràpids, però junts som més forts i arribarem més lluny.

Només em queda més que desitjar a tots i totes els representants municipals el major nombre d’encerts possible per als propers anys. Els veïns i veïnes de Sant Climent s’ho mereixen.

Ahir per la nit tenia a les meves mans el recull de poesies que l’ajuntament va publicar ara farà uns anys. I us llegiré un paràgraf de poesia d’un Climentó com en Jaume Fulquet i Baqués,

Entremig de pins i alzines
de roures i garrofers,
al nostre poble es cultiven
mujades de cirerers.
Aquest arbre arrogant,
Bell, altiu i prepotent,
És el que ha portat la fama
Al poble de Sant Climent.
Fa molts anys que aquí es conreen,
Fa molts anys que els cirerers,
s’agermanen amb la vinya
I amb les branques d’ametIler.
I a l’igual que poms de roses penja el fruit encisador,
recompensa de les hores
de treball, feina i suor.
Ens en sortirem.
Moltes gràcies.
Visca Sant Climent i Visca Catalunya”


El ple es dóna per finalitzat a les 12:43h





 

 

 

Darrera actualització: 26.04.2023 | 13:14

Imatges