Desenvolupament Ple setembre 2019

Dimecres, 2 d'octubre de 2019 a les 00:00

Aspectes més destacables del ple del mes de setembre de 2019

Dijous 26 es va realitzar el ple del mes de setembre.

El ple s'inicia amb la lectura d'un Informe de Secretaria sobre la nul·litat del ple del 4 de juliol i sobre l'al·legació a l'acord nº 5, demanat per l'alcalde.

Seguidament amb l'aprovació de l'acta anterior del 25 de juliol de 2019, encara que GentxSC vota en contra de l'acta, ja que consideren que és nul de ple dret.

El segon punt era la Planificació i Ordenació de Personal - Proposta d’acord per resoldre les al·legacions presentades pel grup municipal Gent x Sant Climent i el funcionari d'aquesta administració Sr. Ernesto Baños Quinto contra l’acord d’aprovació inicial de la modificació de la plantilla de personal d’aquest Ajuntament.

L'alcalde exposa l'acord que s'ha adoptat finalment per presentar al ple, després de l'informe previ i que bàsicament és inadmetre les al·legacions presentades i aprovar definitivament la modificació. Aprovat amb el vot negatiu de GentxSC.

Es segueix amb l'aprovació per unanimitat de la proposta d'acord per aprovar el conveni de col·laboració entre l'Àrea Metropolitana de Barcelona i l'Ajuntament de Sant Climent de Llobregat per a la instal·lació i gestió de les marquesines a les parades d'autobús del municipi. L'alcalde explica que es tracta d'un conveni de renovació i manteniment de les marquesines aprovant aquest acord i que no té cap cost pel poble.

S'aprova també per unanimitat la Moció presentada pel grup municipal SOM-ERC A.M. perquè els dies que es celebrin actes institucionals i culturals importants onegi la senyera en un màstil del balcó principal del Consistori. En aquest cas el portaveu de SOM-ERC A.M., llegeix l'acord primer i únic: Que de cara als dies que es celebrin actes institucionals, culturals i més importants en el nostre poble, com poden ser: la DIADA de l´Onze de Setembre, l´Exposició de les Cireres, Festes Majors, etc, la SENYERA onegi en un màstil en el balcó principal de la CASA DE LA VILA de Sant Climent de Llobregat.

L'alcalde dóna pas al portaveu de SOM_ERC A.M. per llegir la Moció per a diagnosticar les necessitats reals de la gent gran a Sant Climent i estudiar els recursos i serveis que caldria habilitar per millorar la seva atenció. I queda aprovat per unanimitat de tots els presents.

Després de la Intervenció de l’alcalde llegint els acords, s’aprova la Moció presentada conjuntament pels grups municipals de SOM-ERC i de Junts per Catalunya en suport a la 3a vaga pel clima del 27s i per l’emergència climàtica, on es dóna suport a aquesta jornada de mobilització, es promouen recollides eficients per la recollida selectiva, on es demana incrementar espais verds al municipi, eficiència energètica dels edificis municipals i mobilitat sostenible entre altres.

Es fa una intervenció per part del GrupxSC on s'exposen els acords, per la Moció presentada en resposta a les amenaces d'Endesa a les administracions locals en relació al deute relatiu a les factures energètiques de les famílies vulnerables.

L’alcalde fa una intervenció per aclarir el tema d’Endesa als veïns, ja que a Sant Climent no ha arribat cap avís de tall per carta perquè no arribem als 10.000 euros en deute. I queda aprovat per unanimitat.

Es Dóna compte dels Decrets d’Alcaldia del núm. 305/2019 fins al núm. 390/2019.

Precs i Preguntes

Des de SOM-ERC A.M. demanen explicacions al portaveu de GrupxSC del perquè no s'ha tramès la cartera d'Afers Socials a la nova regidora, ja que a l'últim ple es va quedar que així ho farien i va quedar reflectit a l'acta. Intervé el portaveu, el Sr. Monteagudo i indica que no s'han reunit perquè han d'esperar segons els ha aconsellat el seu advocat.

També des de SOM-ERC A.M., recorden al grup GrupxSC que ja al plenari de desembre de 2018 es va aprovar el pressupost de la plantilla i l'oferta pública d'ocupació.

Informació Alcaldia

Seguidament es dóna informació per part de l'Alcaldia sobre diferents temes, com

- El 24/04 , signat el nomenament del Sr. Fernando Hernández (Policia).
- Celebrat la Comissió especial de comptes de l'exercici 2017 el 24/09.
- 25/09 1ª jornada PDU-M. Es poden aportar idees, millores, etc. des de la pàgina web.
- S'explica el projecte EUROPAN per Can Molins amb INCASOL.
- Reunió avui 26/09, l'alcalde juntament amb la tècnica de Serveis Socials amb Generalitat de Catalunya per treballar el projecte d'atenció a la gent gran.

Intervenció veïns:

Un veí agraeix el projecte per la gent gran i pregunta al grup GrupxSC perquè no van anar el 6 de setembre a la reunió informativa dels Amics de la Gent Gran.

La Sra. Dora en nom dels Amics de la Gent Gran, vol agrair a SOM-ERC A.M. per la presentació de la gent gran i llegeix un document, explicant el procediment que es va iniciar amb una recollida de signatures.

Per part de l'alcalde es dóna per finalitzat el ple a les 20:10 h i indica que el pròxim ple serà el 15 d'octubre pel sorteig de les taules electorals.
 

Darrera actualització: 26.04.2023 | 13:17