Desenvolupament Ple extraordinari Ordenances Fiscals 2018

Dimecres, 14 de març de 2018 a les 00:00

Per poder arribar en plaç i forma a aprovar les ordenances municipals es convoca el ple extraordinari el 31 d'octubre de 2017. L'alcalde inicia el ple indicant que és un dels plens més importants de l'exercici ja que plasma les dotacions econòmiques que tindran les polítiques de l'ajuntament pel següent exercici.

El primer punt que es tracta és l'aprovació de l'acta del ple anterior que es fa per unanimitat, i l'única observació la fa el portaveu de SOM, Sr. jaume Campamà que vol aclarir que la seva proposta de la festa local de Sant Climent es posi el segon dilluns de pasqua per conciliar la vida laboral".

El punt de les ordenances fiscals 2018 el presenta l'alcalde, Isidre Sierra, en condició de regidor d'Hisenda i Pressupostos. Les dades més importants són la de congelació de l'IBI per continuar amb la política de no augmentar la pressió fiscal a les families.
Es presenta una reducció en els coeficients que pot reduïr legalment l'ajuntament en els rebuts de l'IBI dels terrenys agrícoles. Aquesta mesura pot arribar a reduïr els rebuts dels pagesos en un 50%.
La resta de taxes tindran una revalorització màxima de l'IPC i en moltes taxes com escola bressol, piscina,...que afecten directament a les families es congelaran.

En aquest cas l'opinió dels grups municipals son:

  • PDeCat : estan d'acord amb la proposta i la consideran beneficiosa per les families i per suport a la pagesia. Vot a favor.
  • SOM-AM: consideren en general unes bones ordenances, i tot i no estar d'acord en el alt nivell de l'IBI votaran a favor.
  • Gent per Sant Climent: el seu vot es favorable i valora positivament la proposta que permetrà seguir fent unes bones politiques d'atenció a les persones.
  • Agrupació esquerres: el seu vot serà abstenció


Els següents 4 punts de l'ordre del dia son modificacions de crèdit que s'aproven per unanimitat i sense cap comentari. Es tracat de modificacions de crèdit amb els punts següents:

  • Augmentar partida de plans ocupació treball amb 2.008 €
  • Acceptar subvenció AMB per import de 8.000€ i aprovar la compra d'un nou vehicle elèctric municipal per un import total de la modificació de 23.244,18 €
  • Augmentar partida per asfaltar carrers en un import de 70.000 € que sumats a la subvenció de Diputació de Barcelona faran un total de 120.000 € per asfaltar els carrers Esglèsia, Poca Farina, Padró, Les Flors, .......
  • Compra del camió de la brigada municipal per import de 24.918,87 €
Darrera actualització: 26.04.2023 | 13:05