Desenvolupament Ple extraordinari juliol 2019

Dilluns, 8 de juliol de 2019 a les 00:00

Aspectes més destacables del ple extraordinari del mes de juliol de 2019

Dijous 4 es va realitzar el ple del mes de juliol.

El ple s'inicia amb una comunicació per absència del portaveu de GentxSC per motius personals.

Seguidament amb l'aprovació de l'acta anterior del 15 de juny de 2019, encara que GentxSC vota abstenció perquè creuen que no s'estan prenent les mesures necessàries, ja que han hagut problemes a l'hora de gravar el ple. L'alcalde fa constar què ha sigut per un motiu tècnic i agraeix la col·laboració dels regidors per poder fer l'acta. El grup SOM vota a favor, però volen que hi hagi els mitjans i que no torni a passar.

El segon punt eren les Sessions Ordinàries dels Plens de la Corporació, es celebraran cada dos mesos, coincidint en el darrer dijous de cada mes, no festiu (Gener, Març, Maig, Juliol, Setembre i Novembre), a les 19:00h per la conciliació familiar i laboral. S'informa que el primer Ple ordinari tindrà lloc el proper dia 25 de juliol de 2019. Acordat per unanimitat de tots els grups municipals.

Es segueix amb l'aprovació per unanimitat de la proposta d'Acord que estableix la Constitució de la Comissió Especial de Comptes amb:

JxCat-JUNTS: Sr. Isidre Sierra i Fusté i Salvador Tugas i Molins.
GxSC-CP: Sr. Jose Antonio Monteagudo Urgel i el Sr. David Roda Raya.
SOM-ERC-AM: Sr. Ismael Mora i Lobato.

S'aprova també la Junta de Portaveus i la Constitució del Consell de Govern, encara que hi ha una intervenció per part del grup GentxSC (que vota en contra de la proposta de Constitució del Consell de govern) explicant que el seu vot en contra és respecte a la periodicitat dels Consells de Govern, ja que no s'especifica a la proposta. Per la seva part, JuntsxCat indica que els hi sorprèn quan és el mateix que estem portant des de fa 12 anys.

Es designa com a Representant Municipal al Consell Escolar a la Sra. Neus Serrano López aprovat per unanimitat i s'estableix com a Representant Municipal al Consorci de Turisme del Baix Llobregat i Representant Municipal a la Xarxa Local de Consum al Sr. Jesús Insausti Soler aprovat per unanimitat.

Es proposa Aprovació del Quadre Econòmic de Retribucions, sous i indemnitzacions dels càrrecs electes. Alcalde 29.600 €, 1ª tinent d'alcalde 20.400 €, regidores cobren per assistències. Aprovat (empat 5 - 5 i vot qualitat alcaldia).

Es Proposa Acord que estableix les Delegacions a la Junta de Govern Local i s'aproven per unanimitat.

Planificació i Ordenació de Personal, s'aproven expedients promoció interna (2 tècnics A1) i concurs públic per auxiliar de biblioteca. Amortització plaça auxiliar i inspector policia. S'aprova amb els vots favorables de JuntsxCat, l'abstenció de SOM i en contra de GentxSC.

Modificació de Crèdit-suplements de crèdit- Aprovació operacions pendents d'aplicar a pressupost 2018 i 2019. Modificació de crèdit per incorporar 570.000 € de romanents (estalvi del 2018). Aprovat per JuntsxCat i SOM i vot en contra de GentxSC.

Es dóna compte dels decrets d'Alcaldia del núm. 273/2019 fins al núm. 276/2019.

L'alcalde passa a llegir els diferents decrets, ja que considera que són d'importància, com el Nomenament Tinents Alcalde, Constitució i Composició de la Junta de Govern Local, Cartipàs Municipal i Junta de Govern local amb les competències delegables:

1era tinent alcalde, Sra. Montse Fulquet (cultura, gent gran i altres).
2on tinent alcalde, Sr. Salvador Tugas (policia, via pública i altres).
3er tinent alcalde, Sr. Jesús Insausti (urbanisme, medi ambienti altres).
Regidora (joventut, esports i altres).


El ple finalitza a les 20:10h

Darrera actualització: 26.04.2023 | 13:14