Desenvolupament Ple març 2018

Dilluns, 7 de maig de 2018 a les 00:00

Aspectes més destacables del ple ordinari del mes de març de 2018

Ahir dimarts 27 de març es va realitzar el ple ordinari del mes de març.

La sessió plenària no va comptar amb la presència dels 2 regidors de Gent per Sant Climent per trobar-se fora del municipi.

El ple s'inicia amb l'aprovació de l'acta anterior del mes de gener de 2018. Cap portaveu dels grups municipals fan observació sobre el seu contingut i s'aprova per unanimitat.

Nova regidora de SOM
El primer punt de resolució és el nomenament de la Sra. Laia Pinilla com a Regidora del grup SOM Acord Municipal en substitució de l'anterior regidor, Sr. Jimenez Guembe, que va presentar la seva renúncia per motius personals. S'aprova per unanimitat i l'alcalde desitja molta sort a la nova regidora i passa les intervencions a la resta de grups. Per part de tots els portaveus municipals feliciten a la Sra. Pinilla i fan esment a l'augment de percentatge de dones al consistori.

Millorem els espais agroforestals
Continuem amb l'aprovació de l'inici de la modificació del Pla General Metropolità per promoure l'explotació agroforestal al municipi.

L'alcalde explica que, Sant Climent de Llobregat és conegut més enllà de les seves fronteres, en bona part, per la producció de cireres i per disposar d'un ric entorn natural tot i trobar-se a l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Amb la voluntat de potenciar l'explotació agroforestal al municipi i afavorir el conreu de cireres, l'Ajuntament de Sant Climent de Llobregat presentem a aprovació al ple municipal l'inici del procés de la modificació del Pla General Metropolità (PGM) destinada a l'ordenació dels espais agraris i forestals amb els que compte la vila.

L'objectiu municipal és ajudar a regular i facilitar la gestió dels terrenys agrícoles donant resposta a un deute històric amb la pagesia de la població i promovent d'aquesta manera noves oportunitats d'ocupació.

L'alcalde, Isidre Sierra, afirmava que "aquesta modificació del PGM és una aposta per potenciar i preservar el model de municipi que hem assolit. Per aconseguir-ho el futur passa necessàriament per reordenar el nostre territori. Només així podem garantir que la pagesia pugui crear treball i riquesa al voltant del producte kilòmetre 0".

Per a establir l'ordenació dels terrenys agroforestals es durà a terme un procés de participació ciutadana que arrencarà amb una trobada informativa aquest pròxim 18 d'abril al Casal de Cultura. Posteriorment es redactarà un document per a l'aprovació de la Generalitat de Catalunya en què s'inclouran tant els resultats d'aquest procés com de l'estudi que realitzarà l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Els criteris objectius que es contemplaran seran històrics, mediambientals, orogràfics, socials i econòmics.

Altres punts de control
Passant a donar comptes de l'informe de morositat anual i de la tramesa telemàtica de l'execució del 3r i 4 tr trimestre pressupost 2017.

Mocions sobre pensions, ADF's i retorn IVA Cultural
Es presenta la moció del sistema públic pensions amb el vot favorable de tots els grups excepte Agrupació Esquerres amb una abstenció motivat perquè la moció fa referència només a les reivindicacions de CCOO i UGT i el portaveu indica que altres sindicats també estan treballant per la millora de les pensions.
S'aprova la moció de suport a demanar la creu de Sant Jordi a totes les ADF de Catalunya amb el vot favorable per unanimitat de tots els grups. Es decideix per unanimitat de tot el ple fer una felicitació a l'ADF de Sant Ramon per tota la col·laboració d'aquests anys.
I finalment es presenta una moció per a revertir les reclamacions de l'IVA a entitats culturals i mitjans de comunicació públics, també aprovat per unanimitat.

Des de l'alcaldia s'informa de la nova incorporació policial en substitució d'un agent que ha marxat a un altre poble, de les obres del polígon Roquetes finançades per AMB i ajuntament i es convida a tots els presents als actes de Setmana Santa.

Per finalitzar el ple s'obre l'apartat de preguntes amb només una intervenció del portaveu de SOM que pregunta sobre la creació de la comissió d'accessibilitat. L'alcalde informa que no s'ha pogut fer de moment però es compromet a quan torni el regidor del seu viatge demanarem el seu inici.

Darrera actualització: 15.03.2021 | 16:57